Natur på vestlandet [Sommer]
   Velkommen   Turar   Galleri   Reportasjar   Bøker   Vossakalenderen   Naturguiding   Foredrag   Om oss  
 
REPORTASJAR

Ministrar på besøk
Stork i vinterkulda
Sognefjellet lokkar med fine skiturar
Kald februar over Lønavatnet
Nytt år
Fullmåne
Morgonstemning
Levande bjørk
Sopptur
Einsam laksefiskar i Bolstadfjorden
Skisegling på Finse
På jakt etter steinalderen i Skipshelleren
Reinsdyrmøte på vårsnøen
Kongeørn måtte ha hjelp
Tiurleik - det store vårspelet
Finborud og det norske skieventyret
Møte med kronhjorten
Ishotellet i Alta
Solnedgang i skodde på Slettafjellet
Reinsdyrmøte på Vikafjellet
Måne
Istid

     

Ishotellet i  Alta
Norges største og verdens nordligaste ishotell ligg i Sorrisniva, vel 15 kilometer fra Alta sentrum. Hotellet er det einaste i sitt slag og er vel 2000 kvadratmeter stort. Hotellet vart bygd for første gang i år
2000, og har siden blitt bygd opp kvar vinter. Det tek ca 6 uker fra bygge arbeidet startar til heile hotellet er ferdig. Det er vår eigen stab som bygger og dekorerer ishotellet. Alt eksteriør og interiør er
laga av snø og is; rommene, sengene, til og med glassa i baren! Igloo Hotellet rommer foruten 30 soverom (doble og triple), suiter, en lekker is-bar, et is-galleri og et vakkert is-kapell hvor man kan gifte seg, fortel Knut Kjellberg. Den tidlegare majoren i forsvaret er kunsnaren og idemakar til dette fantastiske hotellet. Eg var innom ishotellet på omvising 5 februar 2009 og kan anbefala dette til folk som er i Alta på vinterstid
 


 Inngangen til ishotellet.  Utvendig er det ikkje særleg vakkert, men inni er det ei gullgruve.

Knut Kjellberg med ein isskulptur. Det er nett som å skjæra i tre i isblokkene, men enno meir stabil materiale. Eg brukar samme reiskapane som i tre, seier Kjellberg.


Hotellet har også eigen bar. Å sitje i denne baren, der sjølv glasa er laga av is, er ei
oppleving der "Whiskey On the rocks" får ein ny dimensjon...Suiten med dobbeltseng og rammemadrass og reinsdyrskinn .Det er elektrisk lys med skjult 220 volt anegg i veggane.

Det er tilsaman 60 sengeplassar i hotellet.


 
Entreen med rom på rekkje og rad på begge sider og brudesuiten heilt innerst. Dørene med mønster er sjølvsagt laga i is.
Fra slutten av januar til slutten av mars er det mulig å gifte seg her.
Is-kapellet er godkjent av Biskopen i Nord-Hålogaland, og det er det
lokale prestekontoret som utfører vielsane. Is-kapellet er et vakkert og intimt rom med spesiell
akustikk, og som resten av hotellet er det utsmykket med vakre og svært  dekorative is-skulpturar.

 
Isskulpturene dannar saman med den kvite og reine snøen ein eventyrlig og trolsk stemning. For å gi kvart hotell sitt særpreg, har vi nytt tema for utsmykingen hvert år. I anledning 10- års jubileet vil utsmykingen være en kavalkade med smakebitar frå nokon av dei tidligere åra sitt tema; vikingtida, norske folkeeventyr, polare ekspedisjoner, Altadalens ville dyr m.m., seier Knut Kjellberg.
 
 
 
 
I is-galleriet er det en fotoutsilling av Lars Krempig, en svært dyktig naturfotograf med base i Alta. Her kan man se unike bilder av dyr og fugler som holder til i Finnmark; fjellrev, jerv, rype, hare, elg, gaupe og mange flere. I "det varme servicebygget" ved siden av ishotellet er det resepsjon, restauranter, peisestue, toaletter, garderobe/dusj, badstue, utendørs boblebad m.m.
 
 

 
 
 
Restaurant Laksestua ligg i servicebygget ved sida av ishotellet, og er ein triveleg stad for arrangement etter vielsen. Ønskes et mer intimt alternativ, har vi også en mindre restaurant, som heter "Gabo". Prikken over i`en denne spesielle dagen er overnattingen i ishotellet..... Brudeparet sover selvsagt i brudesuiten. Neste morgen er badstuen varm og en god frokostbuffet venter i restauranten, står det å lesa på nettsida til ishotellet.
 
Ta kontakt direkte med hotellet for bestilling ; 78433378. Meir info på: www.sorrisniva.no

Åpningstider for omvisning: Mandag - søndag: kr 12:00-14:00 og kl 19:00-20:30. Inngang koster kr 100 for voksne, kr 50 for barn. Grupper kan bestille omvisning utenom åpningstidene.Prisar:

 

2-retters middag, overnatting, morgenbadstue & frokost buffet, busstransport t/r Alta sentrum *

Enkeltromstilleggkr 2 195 pr person

kr 995 barn under 12 år


kr 300 pr person


 

 
        Rediger